Fattoria San Felo er en relativ ny vingård, som blev startet af familien Vanni i 2001. Vingården har 50 hektar marker hvoraf 34 hektar er beplantet med vinstokke. Vingården er beliggende imellem byerne Grosseto og Magliano. i området Maremma. og drives i dag af sønnen Federico Vanni.
Maremma er i dag et af de vigtigste områder for vindyrkning i Toscana og har givet liv til DOCG Morellino di Scansano. Området bestod tidligere af sump og mose og blev udelukkende brugt til græsning af kvæg. En landbrugsreform i slutningen af det 19 århundrede gjorde, at området blev udviklet til i dag at være et af de bedste områder for vindyrkning i Toscana.
Indsigt, forståelse, tålmodighed og visionær tankegang samt investering i nye teknikker driver i dag San Felo til at lave vine af høj kvalitet på druerne Sangiovese, Vermentino, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
Vinen har en smuk intens rubinrød farve, en kompleks og raffineret bouquet af modne røde frugter, en blød og omsluttende smag med fløjlsbløde tanniner.
Høst: De perfekte klimatiske forhold gjorde det muligt for druerne at modne jævnt. Efter at have nået perfekt modenhed og efter gentagne kontroller blev druerne hånd-høstet og kun de bedste klaser blev brugt.
Vinificering: Drueklaserne er skånsomt afstilket. Halvdelen af druerne gennemgår alkoholisk gæring på barriques med manuel udstansning og den anden halvdel i ståltanke ved en konstant temperatur på 30°C.
Omdannelsen fra drue til vin tager omkring en uge og derefter en maceration på skallerne, som varierer fra 2 til 6 dage.
Lagring: Når skindet er separeret fra vinen, bliver mosten omstukket til 2,25 hl barriques, hvor vinen lagres i 24 måneder. Efter en let filtrering lagres den på flaske i yderligere 12 måneder.